Badane obiekty / |
Badane cechy i metody badawcze |
Normy i/lub udokumentowane procedury badawcze |
A* |
Żywność |
Ogólna liczba drobnoustrojów
|
PN-EN ISO 4833-1:2013 |
A |
Obecność Salmonella
|
PN-EN ISO 6579-1:2017-04 |
A |
|
Obecność Salmonella
|
Rapid Chek Salmonella |
A |
|
Rapid Chek SELECT Salmonella |
A |
||
Liczba Enterobacteriaceae
|
PN-EN ISO 21528-2:2017-08 |
A |
|
Obecność Listeria monocytogenes
|
PN-EN ISO 11290-1:2017-07
|
A |
|
Liczba Listeria monocytogenes
|
PN-EN ISO 11290-2:2017-07
|
A |
|
Obecność Salmonella
|
PN-EN ISO 6579-1:2017-04
|
A |
|
Liczba Clostridium perfringens |
PN-EN ISO 7937:2005 |
- |
|
Liczba gronkowców koagulazo-dodatnich |
PN-EN ISO 6888-1:2001 +A1:2004, w temp. 37oC |
A |
|
Liczba Campylobacter spp. |
PN-EN ISO 10272-2:2017-10 |
A |
|
Liczba Escherichia coli |
PN-ISO 16649-2:2004 |
A |
|
Liczba bakterii z grupy coli |
PN-ISO 4832:2007 |
- |
|
Drożdże i pleśnie / oznaczanie liczby |
PN-EN ISO 21527-1:2009 |
- |
|
Pseudomonas/ wykrywanie obecności
|
PN-ISO 13720:1999 |
- |
|
Wymazy powierzchniowe |
Ogólna liczba drobnoustrojów
|
PN-EN ISO 4833-1:2013 |
A |
Liczba Enterobacteriaceae
|
PN-EN ISO 21528-2:2017-08 |
A |
|
Liczba gronkowców koagulazo-dodatnich |
PN-EN ISO 6888-1:2001 +A1:2004, |
- |
|
Obecność Listeria monocytogenes
|
PN-EN ISO 11290-1:2017-07 |
A |
|
Obecność Salmonella |
PN-EN ISO 6579-1:2017-04 |
A |
|
Półtusze zwierząt rzeźnych – wymazy powierzchniowe |
Obecność Salmonella
|
PN-EN ISO 6579-1:2017-04 |
A |
Półtusze zwierząt rzeźnych – wycinki |
Ogólna liczba drobnoustrojów
|
PN-EN ISO 4833-1:2013 |
A |
Liczba Enterobacteriaceae
|
PN-EN ISO 21528-2:2017-08 |
A |